Sider

fredag 25. juli 2014

Sommertid–lesetid.

Jeg har faktisk fått lest en del i sommer. En ny verden åpnet seg for meg da jeg fikk installert Ebokbib på både nettbrettet og telefonen.
Den appen har faktisk gjort at både jeg og min bedre halvdel har lest mer de siste månedene enn på en lang stund.
Ebokbib er altså e-bok-bilioteket i app-form. Jeg synes det er genialt, selv om jeg har biblioteket rett oppi gata, er det allikevel fint å kune låne ebøker. Da er det en ting jeg slipper å bruke energi på, for en tur til biblioteket er støy og energitap. Skulle aldri tro at jeg skulle si noe sånt, jeg som har lånt og lest sikkert tusenvis av bibliotekbøker, og mente at en uke uten bibliotektur var en verdiløs uke.

Det hender allikevel at jeg har kjøpt noen e-bøker, og det kommer jeg til å fortsette med.

I sommer har jeg lest:

 

Gravrøys

 

 

 

Også har jeg lest noen andre bøker om det jeg alltid øver på; Mindfulness. For meg som til tider er invalidiserende syk, så har jeg funnet ut at for meg så hjelper Mindfulness – oppmerksomt nærvær, å være tilstede i øyeblikket. Og for å klare det så mediterer jeg.
Meditasjon var for meg veldig… hmm.. merkelig og veldig… ja.. jeg trodde absolutt at det ikke var noe for meg. Men det er det. Jeg tror mange som leser utøver en viss form for meditasjon; du vet de øyeblikkene der du er helt fanget av boka, det er bare det som står der, ordene og fortellingen og karakterene som gjelder? Du analyserer ikke, du spør ikke hvorfor eller hva, du bare lar fortellingen fare avsted og er tilstede i den? Jeg tror det er en form for meditasjon.

Uansett; god sommerbok! Smilefjes

1 kommentar:

  1. Jeg elsker å se at folk finner fram til ebøkene, det er jo bare helt suverent. Det jeg imidlertid ikke skjønner er at dere finner det tilfredsstillende å lese på telefon eller nettbrett. For meg er lesebrettet en nødvendighet. http://tankespeil.torib.com/?p=5408

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :