Sider

tirsdag 17. august 2010

Skolestart og endelig hverdager!

Endelig er vi tilbake til normalen. Jeg har sørget for at matbokser og matpapir er tilgjengelig igjen, skolemat er klart, skolefrukten er i hus.. Ikke at vi ikke har brukt matbokser, matpapir, spist mat eller frukt i sommer, altså, tvert i mot, men nå har jeg sjekket at alt er klart til morgendagen.

I år har begge ungene fått nye sekker. Husets 9-år-‘’om noen få uker’-ing hadde igrunnen vokst fra 1.klassesekken sin, hun har blitt veldig lang. Dessuten hadde den gått i stykker, så den hang ikke godt på. Hun valgte seg en 30 liter, hvit Beckmann-sekk, som så ut som den hadde skriblerier på seg.. Kanskje ikke den jeg ville valgt, men så går ikke jeg i 4.klasse heller ;-)

9.klassingen, konfirmanten, valgte seg en Bergans XO 35 liter. Den var veldig fin, og jeg var både fornøyd og enig i valget.

BERGANS Skolesekk XO 35 Pinstriped

I tillegg ble det jo nye pennal, begge har hatt sine i 3 år, og konfirmanten ønska seg et pølsepennal. Han hadde et blått med biler, jeg tar den altså, barnslig!

I motsetning til sin lillesøster, så bryr ikke konfirmanten seg om hva han skal ha på seg i morgen. Derfor blir det noe som allerede finnes i skapet. Han bryr seg veldig lite om hva han har på seg, og fremdeles kjøper jeg tøyet hans. Noen ganger sleper jeg ham med, særlig når det skal handles bukser, men ellers tar han det han får.

Søsteren er IKKE der i det hele tatt. Hun er GANSKE nøye med hva hun tar på seg. Det skal
1. matche
2. matche
3. “er dette moderne” Være moderne
4. ville store jenter gått i dette? Det må være interessant for store jenter også…
5. matche……

Og så blir det hvite tights og basketsko. I tillegg til en spenne med en grå blomst med perle på… Puh.. hvordan blir tenåra, liksom, når man er så jålete som 9 åring.

Så nå gleder vi oss til hverdager igjen. :-) Gleder oss til håndball- og basketball-treninger, kamper og idrettshaller, kulturskole og foreldremøter. Bursdager og merkedager. Matpakker og lekselesing, mørke kvelder, høstløv og stearinlys. Fårikål og varme supper – hjemmebakt brød (har hatt sommerpause noen uker)

Jeg tror høsten kommer til å bli fantastisk!! Og det starter i morgen. :-)

6 kommentarer:

 1. Helt utrolig at 9-åringer er så nøye på det, ja! Men, men, jeg synes 6-åringen min også er det. De vet hvordan det skal være, ja! :)
  Hverdagen er bra, ja. Hektisk, men bra. Jeg merker at jeg blir mye mer effektiv nå. Får gjort så mye mer i huset og sånn nå som ferien er over. Blir visst fryktelig sløv når det er ferie! Men det er jo det vi trenger i ferien, så er vi klare til den hektiske hverdagen.
  Lykke til!
  Klem Ellen

  SvarSlett
 2. Nesten litt fantastisk å lese om din entusiasme for at hverdagen starter igjen. Må innrømme jeg gruer meg litt, men egentlig er det mest knyttet til egne lederverv i aktivitetene. Skulle gjerne sluppet dem...

  Det går bare en vei med opptattheten av klær. Når hun blir tenåring vil hun kanskje blogge om det, og legge ut daglige outfit :)

  SvarSlett
 3. Enig med du,endelig er hverdagen igang igjen :o)
  Nettopp kommet hjem etter å ha fulgt min 3.klassing opp til skolen. Var moro å se hvor glad alle i klassen var for å se hverandre igjen,det var bare å løpe bort til hverandre og hive seg rundt halsen...søte.

  På en måte skal det bli deilig med høst sånn som du skriver her. Gleder meg mest til mørke kvelder med masse stearinlys og en varm kopp med kakao.

  Ha en super fin Onsdag.

  Hege

  SvarSlett
 4. La meg foressten til som følger på bloggen din jeg ;o)
  Så la jeg deg også til på blogglisten min,håper det er ok :o)

  SvarSlett
 5. Hei:) Jeg begynte å skrive en lang kommentar til deg i går.., men så klarte jeg på en eller annen måte å slette det!!:) Håper det har gått bra med skolestarterene? Jeg kjenne sååå godt igjen min 6 åringen i din 9 åring når det kommer til klær og div.Små fjortiser;) Skikkelige jenter;)

  SvarSlett
 6. Nok en fordel med å ha gutter..!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :