Sider

lørdag 27. juli 2013

REPOST: Kurs i englemasker/kjærlighetsknuter

 

Det er på høy tid å poste dette innlegget igjen. Disse sjalene har jeg heklet fryktelig mange av, og alle som har mottatt dem har vært veldig fornøyde, flere har sågar “brukt dem opp” og bestiller nye.

Jeg har fått mange flotte tilbakemeldinger

Laget kurset i 2009.

-----

Her kommer et lite kurs i englemasker og hvordan du hekler et trekantsjal med dem. Det er veldig enkelt, men jeg har tatt masse bilder, så vi skal unngå misforståelser. Jeg beklager dårlig kvalitet på bildene, og at jeg valgte den tandre, grønne fargen var veldig dumt! Men, men...
Sjalet starter nede i spissen, og fortsetter så lenge du orker å holde på! :-)

Lykke til!!

1. Lag en løkke som du vanligvis gjør når du hekler. Hekle så EN luftmaske, sjalets første og siste luftmaske. Når luftmasken er heklet, drar du løkka så lang du ønsker den. Alle løkker i resten av sjalet bør være omtrent like store. (litt strev i begynnelsen, men det går av seg selv etterhvert!)


2. Dra så tråden igjennom løkka du har laget. Du har da en maske på heklenåla, og har laget et nytt hull å dra tråd igjennom.

3. ...dra så tråden igjennom dette nye hullet. Du har nå TO masker på heklenåla!


4. Trekk nå tråden igjennom begge maskene på heklenåla, for å avslutte første løkke, og starte løkke nr. 2. (Den nye løkka bør være omtrent like stor som den forrige!)


5. Lag nå løkker på samme måten som den første - tilsammen FIRE (4) på rad. (Det er kun 4 løkker etterhverandre i starten på sjalet - aldri etterpå - og kun en gang!)


6. De 4 løkkene skal nå samles til en ring. Stikk heklenålen ned i den ene luftmasken du laget helt i begynnelsen, og trekk maskene sammen på samme måte som når du lukker hver enkelt løkke (og starter på en ny). Altså, lukk ringen som en løkke....


7. ... og lag en ny løkke!


8. Nå har du en ring, og en løkke som stikker ut på siden - en SNULØKKE. Det er på tide å SNU arbeidet! (Sjekk bilde 7 (før du snur) og bilde 8 (etter snuing) )


9. Fest så SNULØKKA (den løse løkka) i den første knuten. Løkka festes på samme måte som du lukker løkkene, og starter på en ny...


10. ...og hekle 3 løkker. (akkurat som bildet under)


11. ...og fest de 3 løkkene (det skal ALLTID være 3 løkker på endene, aldri ellers) i den neste knuten, før du igjen hekler 3 løkker etter hverandre...

12. ...og fest de 3 løkkene i knuten, og hekle en "snuløkke".


13. Jepp, det er på tide å snu arbeidet igjen! Ser du at nå har spissen på trekantsjalet? (bildet under!)

Vel, det fortsetter i punkt 14...


14. Du har nå festet "snuløkka" og hekler så 3 "endeløkker".


15. Endeløkkene festes i 1. knute.. og så kommer overraskelsen..


16. ...for nå skal du bare hekle TO (2) løkker. Det er nemlig bare endeløkkene som er 3 på rad. Mellom endeløkkene hekles kun to og to masker.


17. Og nå ser du at de TO løkkene festes i knute nr. 2 på arbeidet ditt. Du har samtidig, fordi det er så tidlig i arbeidet med sjalet, kommet til enden igjen. Det betyr 3 endeløkker som festes på første knute...

18. ...og du hekler... ja, en SNULØKKE!...


19. ...og snur arbeidet!!


20. På'n igjen med 3 endeløkker


21. Fest endeløkkene i første knute, og husk regelen om at mellom endene hekles kun 2 løkker om gangen, som festes i annenhver knute. (Se bildene)


23. Altså, mellom eneløkkene, så hekles kun to løkker om gangen, som festes i annenhver knute.


24. Du er nå på enden og vet hva du skal gjøre. (Hekle 3 endeløkker som festes i siste knuten på omgangen.)

25. Når du har festet ENDELØKKENE, så må du hekle en SNULØKKE!


26. Når SNULØKKA er heklet, så er det på tide å SNU arbeidet.

Gjenta prosessene så lenge du orker, eller til du synes sjalet er stort nok. Siste omgang, så hekle EN LANG løkke, istedenfor TO vanlige MELLOM ENDELØKKENE. Det gjør at du får en mye ryddigere og penere kant øverst.

Håper du fikk noe ut av englemaskeskolen, og at sjalet ditt er godt i gang. :-)

Jeg synes Faerytale fra Du store alpakka gir veldig gode sjal, men bruk det garnet du liker. I begynnelsen, når du ikke er så øvet, kan det være lurt å bruke et garn som er enkelt å rekke opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :