Sider

onsdag 25. januar 2012

Fanget av en bok!

Lesing har foregått pr lydbok altfor ofte i det siste. Fikk et tips om Ann Cleaver, og ville kaste meg på det, men så hadde jeg Jens Lapidus liggende – hele Stockholm noir-triologien. Så jeg tok fatt på Cash, mens jeg strikket kjedelig rettstrikk.. og ble hekta!! Hekta! Lenge siden sist jeg bare har lyst til å lese hele tida, og lurer på hva som befinner seg på neste side.

Boka forteller om en rå verden i Stockholms undergrunn, og karakterene er så interessante og velkomponert at man bare har lyst til å lese videre.

I midten av februar kommer den fjerde boken i Jussi Adler-Olsen sin serie om Avdeling Q, den heter Journal 64, og jeg gleder meg vilt til den er i hende! Vet at min gode venninne Kari i Bodø også venter på denne (mens hun “lider” seg igjennom de tidlige Jo Nesbø-bøkene.. hold ut, Kari, når du kommer til Frelseren er du hekta!)

Jeg har andre bøker på tapetet også. Den siste til Anne B. Ragde ligger i hylla, og skal bli årets første veranda-bok, sammen med Liza Marklund sin siste.

Den som leser kjeder seg aldri!
Jeg prøver alt jeg kan å overføre lesergleden til husets 10-åring. Og forrige uke gjorde vi ferdig en bok vi har lest annethvert kapittel i. Den heter ”Vidina- landet bak Nidaros” og er kjempespennende. Neste bok i serien kommer ut til våren, og da er vi to som står klare. Spørs om det går å lese høyt for hverandre da, for nå sluker hun bøker når hun finner noe interessant. Hun fikk bøkene i Pingle-serien til jul (En pingles dagbok) – bra jobba tante Lene, og de har gått unna som varmt hvetebrød! Støtt har vi funnet henne på rommet, krøllet opp i et hjørne av senga med en bok i hendene. Sånt gleder!!


Bøker – kunne ikke greid meg uten!

3 kommentarer:

 1. He, he, he, det har stoppet fullstendig opp på Kakerlakkene. Vurderer å droppe hele boka, er kommet litt over halvveis....kanskje lest 200 av ca 360 sider. Det er som å banne i kirka, men jeg syns den er kjedelig, rett og slett kjedelig. Imens gleder jeg meg til Journal 64 kommer :-) Følger med på den danske/svenske serien "Broen", som går på mandager på Nrk1, men det er jo Quiz dagen min, så jeg tar det igjen på torsdager Nrk3 :-) Klem fra Kari

  SvarSlett
 2. Enig, bøker er den dyd av nødvendighet! Mottoet mitt: Bøker er farlige, man kan bli avhengig. Jeg må ha minst en i uka!
  Venter på Marklunds siste, og nå skal jeg også reservere Jussi Adler Olsen. Har lest henne før, og liker!
  Ha ei god lesehelg!

  SvarSlett
 3. Å kunne velge hvilken verden man vil bo i er fantastisk. For tiden lever jeg sammen med et pensjonert ektepar og får ta del i deres verden, resten av januar har jeg bodd i Finland 36 år. Bare man kommer seg inn i lesingen er blir timene raskt borte og man får kontakt med både hode og mage. Stressdempende og velbehagelig!

  God lesing!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :