Sider

fredag 13. januar 2012

“Ingen grenser!”


Beklager dårlig oppdatering fra meg, men det er andre ting på tapetet om dagen, nemlig ro. Heldigvis har jeg strikketøy i hendene som underholder meg. Når kropp og hode går trått kan jeg fremdeles skape helt enkle ting.

Her en dag så jeg “Ingen grenser” i opptak. Og i år slår det  meg særlig at mange av dem er som meg. Jeg er en av dem. Vi håndterer livet på samme måte – vi kjemper.. og noen ganger, kanskje ganske ofte, kjemper vi mer enn godt er.
Som den unge jenta som ikke spiste fordi hun sovna av utmattelse mens de andre spiste, og fikk et illebefinnende med lavt blodsukker, blodrykksfall og dehydrering. Det er nesten som å se seg i et speil. Når jeg får en liten opptur, eller gjør noe som er veldig viktig for meg, så får jeg ikke til å for eksempel spise og så blir jeg slått ut av andre ting.
Hun holder humøret oppe, og hun har humoren under der ALLTID. Og jeg tror ikke det er påtatt, den jenta er sånn..
Og denne jenta, meg, jeg er også sånn.
Vel er nok Birgit mye tøffere, og mye mer sprudlende enn meg, men vi er ganske like. Vi ser muligheter, og vi greier å tilpasse oss den situasjonen vi har havnet i.

Alle de andre også. Alle de andre er fabelaktige. Jeg fikk så vondt av Kari da hun helst ville sove alene, og ikke fordi hun ikke ville ha selskap, for det ville hun antakelig mest i hele verden, men hun ville ikke forstyrre den hun eventuelt skulle sove med. Hjertet mitt blør!

Så er det tapre Liv Tone, flotte Kenneth og alle de andre. Jeg er stum av beundring!

Deltakerne i Ingen grenser 2 (Foto: Håvard Jenssen/Mastiff)

Fy søren som vi trenger å se programmer som “Ingen grenser”. Og jeg mer enn digger Lars Monsen sin direkte væremåte og at han tør å forvente noe av deltakerne. Han tør å si at de må tenke annerledes, han tør å si at de må strekke seg,  han tør å si at de må skjerpe seg. Flere Lars Monsen’er er ønskelig i verden!

Jeg kunne snakket i en evighet om dette, tror jeg, men gir meg her.


6 kommentarer:

 1. Alle snakker om det programmet, og tenk, jeg har ennå ikke fått sett det!!!
  Men denne gangen skal jeg det. Alt jeg har lest og sett rundt er folk som er rørt og dypt beveget av denne gjengen.
  Så klart!! Jeg må få dette med meg.

  Ønsker deg ei fin helg videre
  Klem fra meg :-)

  SvarSlett
 2. Følger også med på programmet, de har virkelig vist at de kan altså. Mektig imponert.

  Ønsker deg en fin helg, og gode strikkestunder.

  SvarSlett
 3. Så enig med deg. Fantastisk flott program. Mange som har mye å lære av positiv innstilling og ståpå vilje slik som disse.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Lars Monsen er konge på sitt felt. Synd at ikke den fantastiske pedagogen ble værende i skolen, egentlig. Norsk skole hadde hatt bruk for han.
  Tenk for et mye bedre liv du, og ikke minst de rundt deg har, fordi du har humør, humor og stå på vilje. Fortsett sånn du!
  Ønsker deg en strålende helg.Klem fra krykkja.

  SvarSlett
 5. Heia

  Programmet har jeg sett, og felles for de alle har de klare mål som de skal nå.. Jeg fikk vondt når jeg ser hvor hun døve slet, for uten hørselen så mister du det meste og føler deg utenfor fellesskapet.

  Jenta som ville sove alene, og var redd for å såre noen ved å si nei.. Ja, vi har alle noe å lære. Jeg er spent på tredje episode som jeg skal få med meg. Lars Monsen skulle vi ha hatt flere av!

  Kos deg med strikkingen gjennom helgen..

  SvarSlett
 6. Ja, det programmet er fantastisk inspirerende!
  Får liksom litt bakkekontakt av å se på det:)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :