Bakte dette nydelige brødet mandag etter palmesøndag, og det smakte veldig deilig. Et godt lunsjbrød dersom du skal ha gjester, for eksempel. Jeg hadde i tillegg til timian og basilikum, litt hvitløkspulver, og det ble veldig bra! Hadde litt havsalt på toppen også, noe som gjorde det litt eksklusivt :-) (i min verden er det i alle fall litt eksklusivt!)
Det ble bare ett brød, så oppskriften kan med fordel dobles!!
Tips til pålegg kan være tunfisksalat, eller bladsalat og litt stekt kylling.. nam nam...
Ingredienser
1 pose tørrgjær
5 dl vann
1 ss flytende honning
2 ss olivenolje
2 ts havsalt
5 dl grovt sammalt rugmel
6-7 dl hvetemel'
1 ts tørkede urter feks. basilikum, timian og persille
Bland tørrgjær med alle de tørre ingrediensene, men sett av litt hvetemel til utbaking. Tilsett varmt vann (45-50 grader C), honning og olje. Elt deigen godt, og hev under plast i vel 1 time. Form deigen til et stort, rundt brød. Strø over litt mel, og snitt et kors på toppen med en skarp kniv. Etterhev under klede i 40 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader C. Stek brødet i ca 30 minutter og avkjøl på rist. Du kan selvfølgelig bruke friske urter i dette brødet, sier Kari, men husk da på å øke mengden. Tommelfingerregelen sier at 1 teskje tørkede urter tilsvarer 1 spiseskje friske urter.
Lykke til!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :