Sider

mandag 6. juli 2009

Brød og salat!Hjemmebakt brød er alltid en vinner. Dette brødet er, så vidt jeg vet, et pottebrød. Altså kan man bake det i potte. Sånt er ikke min greie, men det går helt an til å bake det uten også. Jeg har bakt det både som brød i form, rundt brød uten form og rundstykker. Oppskriften fikk jeg av min gode venninne Anne-Helene som er god på mye, men veldig god til å bake. :-)
Brød/rundstykker med rosmarin og soltørka tomat:
50 g smør
6 dl melk
1 pk gjær (jeg bruker alltid tørrgjær, får alltid bra resultat!)
1 ts salt
1/2 ts sukker
150-200 g soltørka tomater i olje (kjøp dem som er ferdig hakket opp så sparer du litt jobb) Jeg liker godt med tomater, så jeg har oppi drøye 200 g.
3 ss tørket rosmarin
14 dl hvetemel (ca, du ser jo hvor mye du trenger for å få en smidig og fin deig!)
Smelt smøret og ha i melken, varm til det er litt varmere enn fingervarmt, tørrgjær trenger litt mer varme enn fersk. Hell av oljen til tomatene, det kan gjerne stå og dryppe av seg en god stund, men oljen gjør brødet godt.
Bland alt det tørre (husk gjær da....) og ha deretter i melke-/smørblandingen og tomatene.
Elt godt, jo mer du jobber med deigen, jo finere blir brødet, rundstykkene.
Forhev - bak ut - etterhev!
Pensle brødet/rundstykkene med vann og dryss evt over grovt salt hvis du liker det, jeg gjør det!
Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter midt i ovnen, avkjøles på rist.
Som dere ser av bildene over så flettet jeg dette brødet, mer eller mindre vellykket... men det blir litt fancy. Ved siden av hadde vi gresk salat, og så hadde jeg skåret kyllingfilet i biter, krydret med chili, garam masala, koriander og litt sitron, og frest det i pannen med olivenolje. Ble et kjempedeilig måltid på en veldig varm kveld!
Dagen etter skar jeg cm tykke biter av brødet, hadde på Mozarella, tomat og spekeskinke (norsk spekeskinke fra Stranda), salt&pepper, samt et "sprinkle" med olivenolje. Inn i forvarmet ovn på 180 grader varmluft - 10 minutter og du har en deilig italiensk hurtigpizza.. nam nam.. Kjapp og god mat i varmen!
Det er forresten veldig takknemmelig å lage gjærbakst i varmen! Da hever det fort og godt og man får et flott resultat.Salat, det over her, for den som ikke så det.. hihi.
I dag skal jeg ikke lage middag, da det er min dag i dag og min kjære tar meg med ut på middag. Sa jeg ikke at han var verdens beste...? :-)

2 kommentarer:

  1. Mmmmm, det brødet såg da aldeles nydelig ut. Synes jeg kjenner duften av nystekt brød.
    Klem Ann<3

    SvarSlett
  2. Brødet er veldig godt!
    Vi hadde familiebursdag for min stedatter da hun ble 7 år, og da bakte hun og jeg disse som rundstykker, samt valnøttbrød og så laget vi ordentlig blomkålsuppe. Og de tradisjonelle pølsene vi hadde som reserve til familiens barneflokk ble rett og slett ikke spist! Godt brød er virkelig godt! :-)

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :