Sider

fredag 15. januar 2010

Endelig et sjal til meg selv!

Jeg har heklet en drøss av disse sjalene i mange forskjellige farger. Noen av mottakerene har opptil flere, noe som jo er veldig hyggelig. Mange melder om at de har fått komplimenter av fremmede når de har brukt sjalene. Det er enda hyggeligere..

Men selv har jeg altså ikke hatt et eneste sjal! Nesten skammelig, men de har forsvunnet veldig fort, så jeg har egentlig ikke vurdert det sånn at det har vært noen som har vært myntet på meg i det hele tatt. Det har egentlig vært greit for meg, men nå fikk jeg lyst på et selv og fant noe restegarn i lilla (5226) Kitten Mohair fra Sandnesgarn.

Heklet det stort og deilig, og som du ser er det i englemasker. Jeg har tidligere laget et innlegg om hvordan man hekler englemasker/kjærlighetsknuter.

P1150001

Som du kan se så er dette et ganske stort sjal man kan tulle flere ganger rundt halsen, og “hullene” (englemaskene) gjør at det blir luft i tullen, så det blir ekstra varmt og deilig.

Apropos bokhyllen på bildet, denne bokhyllen er arvegods fra mine besteforeldre på farssiden. Den stod i mitt barndomshjem, for det var mamma som opprinnelig fikk den, men da foreldrene mine flyttet i leilighet var det på tide at jeg fikk den. Via en periode på utlån til min søster, står den nå i min (vår) stue. Det har vel vært underforstått hele livet at jeg med tid og stunder skulle få den – med bøker. Den inneholder førsteutgaver av Sigrid Undset, og har flere sett med bøker fra 30 og 40 tallet. Gamle klassikere som er veldig morsomt for en bokentusiast som meg å eie. 

Men jeg har etterhvert lurt på om den burde bli malt – bokhyllen altså. Den er vel i flammebjørk, eller noe, men den er preget av tidens tann. Den ble antakelig anskaffet på 40 tallet, kanskje til og med på 30 tallet.

Jeg er usikker – hvis noen av dere interiørdamene i Blogglandia har noen tips, så kom gjerne med dem. Dette skal virkelig overveies nøye før det gjøres noe med.

6 kommentarer:

 1. Så flott sjal ;) *ønske seg*

  Jeg ville ikke malt den, mister den ikke sin verdi da? I og med at den er så gammel?

  SvarSlett
 2. Så koselig blogg du har!

  Det var et nydelig sjal :)

  Jeg ville ikke ha malt bokhyllen. Jeg er selv så heldig å ha flere gamle møbler. Flere av dem er tydelig merket av tidens tann. Men for meg det "dyrekjøpt" erfaring som møbelet kun har fått gjennom lang trofast tjeneste. Ekstra spesielt er det jo når det er møbler som har en historie :)

  SvarSlett
 3. Klart du også må ha sjal! Jammen bra du laget ett til deg også. Jeg elsker englemaskesjal, og har vært så flink at jeg i hvertfall har laget tre stykker til meg selv, i forskjellige farger. Jeg synes sjalene er så morsomme å lage. Ditt har en velidg lekker farge, og kitten mohir garnet passer godt til akkurat dette sjalet.

  SvarSlett
 4. Jeg digger sjalet jeg fikk:)) Og veldig kul farge!! Skal ta med heklekroken neste gang vi treffes, så får d lære meg. Må ha det inn med teskje, hehe:D

  Og du MÅ IKKE male bokhylla!! Den er såååå fin som den er! Ikke tenk på det engang!

  Klem fra KL

  SvarSlett
 5. Her søkte jeg på englemasker, og kom over denne herlige bloggen. Kjempefin. Og kurset var så greit og lett å forstå. Tusen takk :)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Aud Karin! Kom gjerne tilbake også.. Og etter dette innlegget tok det vel 4 timer, så var sjalet gitt bort til ei venninne som kom innom.. :-)

  Glad jeg kunne være til hjelp!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :