Sider

søndag 4. april 2010

“Jeg velger meg april..”

..skrev Bjørnstjerne:

Jeg velger meg april
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.


Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

---

Mange ganger har jeg tenkt at den mannen må være forrykt, for april volder da så ofte mer enn bare litt rabalder!!! Men så kommer april i den prakt dagen i dag opprant, og man skjønner Bjørnstjerne Bjørnson mer enn godt nok.

I dag har vi sett både sommerfugler, masse sol, tatt frem sykkelen og vasket og satt frem hagemøblene på verandaen. Helt nydelig!

DSC00164

Mann og barn er ute og sykler, selv har jeg satt en brøddeig, og prøver å få formen på plass. Skal ikke klage, for jeg ser ikke lenger ut som en Avatar :-)

Påsken har vært særs vellykket. Skjærtorsdag brukte jeg lang tid på kjøkkenet og disket opp med lammelår, fløtegratinerte poteter, tomatsalat og grønnsaker. Sausen ble også meget bra! Lammelåret var herlig mørt, hadde masse hvitløk i og lot det steke leeeeenge. Det er den beste lammelårmiddagen jeg har spist noen gang.

Fredag var vi hos mine foreldre og spiste middag, og det var veldig koselig det også. Barna koste seg, og min onkel og lille kusine på 5,5 var også der. De fikk en sønn/bror på tirsdag (og jeg da en liten ny fetter), og han og moren ble hentet hjem fra sykehuset samme kveld. Vi tok vare på lille kusine imens, og da vi kjørte henne hjem fikk vi et glimt av den lille søte fetteren. :-)

Påskeaften hadde vi besøk av Husvikgjengen, og det var veldig koselig. Masse taco og kos! Et herlig kaos, men husets 8,5 åring syntes det var altfor tidlig at de dro hjem 21.30.. ;-) Heldigvis skal vi låne det eldste barnet om ikke så lenge, og da blir det overnatting! Det gleder vi oss veldig til!

Påsken har vært veldig deilig hittil, og jeg angrer ikke ett sekund på at vi ikke reiste til fjells. Det er så fint hjemme også. :-)

DSC00160

Over: Resirkulert påskepynt. Fatet er laget av min danske inngiftede kusine, Katrine, for 2 år siden. Det var med en blomst der også, men den er død.. Jeg tok derfor noe jeg hadde i skuffen av plast, og satte nye lys i holderne, og vips hadde vi en fin dekorasjon. :-)

3 kommentarer:

 1. Høres ut som dere har hatt en flott påske. Vi har også vært ute og gått lang og god tur. Og Prinsen har stabbet rundt på sine små ben og kost seg med å jage pusen ;)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Av og til kjenner jeg en liten panikkfølelse over at tiden går så alt for fort. Våren , med alt som skjer i naturen, er for meg det nærmeste jeg kommer noe religiøst. Jeg blir like takknemlig hvert år når jeg ser at Bokfinken er tilbake på foringsplassen. Livet går sin gang fortsatt, uansett hva vi mennesker finner på av jævelskap, både mot hverandre og Moder Jord.
  Viktig at vi nyter, i fulle drag, lyset som er så godt for alt liv.
  God vår og klem
  fra krykkja.

  SvarSlett
 3. Hei, og takk for koselig kommentar om sjalet mitt. Det var jo moro å vise frem! Skal snart hekle et nytt til svigermor.
  Godt at dere har hatt en fin påske! Vi valgte også å være hjemme fremfor fjellet, og det var godt!
  Ha en fin uke! Hilsen Ellen

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :