Sider

torsdag 29. april 2010

Sol og regn og et herlig møte!

Jeg begynner med møtet, jeg. Nesten 8 år hadde gått siden vi sist snakket sammen, men det var det ingen som kunne tro! Helt herlig å ikke bare fysisk treffes, men virkelig MØTE hverandre i kjemien, og det var som å ta opp den gode samtalen vi hadde i går, enda det da var åtte år siden, og ikke i går.
Vi har allerede pratet om å treffes igjen (og igjen), både vi jentene og med våre ingeniørmenn. De venter baby i slutten av mai, så jeg tenker jeg skal finne frem strikkepinnene og finne på noe hyggelig. Har masse rosa restegarn så en jente ville vært fint… ;-) Hadde strikket et par babysokker i ull som jeg hadde med, men de ble helt hvite og nøytrale. Ingen store hekleblonder og ingenting.. Men la oss håpe det kommer!

Vi spiste lunsj ute i knallværet som var tirsdag formiddag. Helt nydelig å sitte der i varmen – luften var ordentlig varm – og bli oppdatert på hverandres liv de siste årene. Riktignok kom regnet utover ettermiddagen, men det blir ubetydelig i sammenhengen.

I går ble så familien fulltallig her i huset igjen, og det er alltid stas. Ble litt hektisk, for plutselig måtte jeg ut og handle gummistøvler til minsta og eldste hadde beregnet altfor kort tid til en novelle som skal leveres i dag. Dermed måtte jeg trå til med leksehjelp også og prøve å finne en måte å få ham til selv å se hva som måtte gjøres… jepp, et forholdsvis håpløst prosjekt for en 14 åring med grøt i hodet og som syntes han var veldig ferdig med det han hadde skrevet. Om ikke hjernen min ble klar (!!) så ble jeg veldig inspirert og kunne undervise i sjanger, syntaks, da/når og en hel drøss med andre norsk-ting. Det kom som perler på en snor. Utrolig gøy var det! Novelle som sjanger er jo veldig spennende, liker godt å lese noveller også.

Når vi så er over på bøker (fantastisk overgang der ja) så har jeg vært litt frempå og fått flere bøker gratis i posten i det siste:

Sharba_hoyoppl

Sharba av Ørjan N. Karlsson gleder jeg meg veldig til å ta fatt på. Mer om den kan du lese HER.

Så har jeg fått:

untitled

Den gleder jeg meg også veldig til, den kan du lese mer om HER.

Den siste i rekken her, og egentlig første boka jeg fikk er:

Forside_Aldri_lene.indd

Den kan du lese mer om HER.

__

Så her er det mye å glede seg over. <3

Klokka er bare 09, men jeg skal legge meg et par timer. 8 åringen skal klippes i dag, så henne må jeg hente rett etter at skolen er ferdig og få henne til frisør. Heldigvis er mesteparten av leksene hennes gjort, og det er heller ingen fritidsaktiviteter i dag, derfor kan det bli en rolig ettermiddag.

I morgen skal den samme 8 åringen ha med ei klassevenninne hjem, og siden hun ikke har SFO på fredager henter jeg dem etter skolen. Da blir det sikkert hæla i taket og livat i huset – lite som er hyggeligere enn det.

I helga satser vi på finvær og grilling. Det er ikke veldig mye på programmet, men litt blir det da. Har bestemt meg for å ta et rydderøsk i opptil flere av husetes rom denne våren. Denne uka har jeg hatt 10 min nå og da i matboden, og den skal bare vaskes, så er den ryddig og ren. Har vært for lett å slenge ting inni der, for så å “glemme” det.. Mye er gjort med en søplesekk og litt organisering. Var ikke mye  jeg kastet heller, så rydding er alfa og omega.

Nå babler jeg.. :-) Merker det!! Derfor benytter jeg anledningen til å avslutte med å ønske alle en riktig god helg. :-) 

3 kommentarer:

 1. A"ldri alene" har jeg lest, og jeg likte den veldig godt :)
  "Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt" har jeg på leselista mi ;)
  Hvor fikk du den hen?

  SvarSlett
 2. Hei igjen!
  Så kjekt du har det! Alltid koselig å møte gamle venner.Til høsten skal vi ha klassefest. 60 år siden vi begynte i 1. klasse. Tenk på det du!!! Hvor er åra blitt av? Får aldri svar...
  Oldemor skal jeg bli igjen også, i slutten av okt. Har masse å glede meg til.
  Ha en fin dag, det er jeg tenkt til.
  Klem fra krykkja.

  SvarSlett
 3. Hege: Beklager at jeg glemte å svare deg. Siden jeg ikke fant noen mailadresse eller lignende så svarer jeg her.
  Jeg er medlem på bokelskere.no og der får man fra tid til annen henvendelser fra ulike forlag. Og så kan man skrive en bokanmeldelse eller svare på noen spørsmål, for så å noen ganger bli premiert med en bok. :-) Enkelt og veldig hyggelig! Håper det var svar!

  Krykkja, alltid stas å høre fra deg!! 6o år siden 1.klasse kan jeg ikke forestille meg - du kan da ikke være mer enn på min alder så ung til sinns som du er!! :-)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :