Sider

fredag 7. mai 2010

Ordentlig maifølelse!

Det er deilig når sola tar skikkelig. Jeg vet det blir mye værprat, men været er nå engang viktig for oss i Norge. Selv kjenner jeg at været har noe å si for humør og form. Altså er det psykisk betinget, at det er lettere å finne den gode følelsen når været er bedre.

Det at fuglene kvitrer kan bli slitsomt for sensitive ører, er ikke fuglenes feil, og da er det viktig å prøve å fortelle kroppen at den må høre etter og finne det gode med disse lydene. Skape kontakt mellom forstyrrende moment og en syk kropp, og gjøre forbindelsene normale. For det er jo såkalt normale ting (jeg vet, normalitetsdømming) som forstyrrer sykdommen. Det vil jeg ikke ha noe av. Samtidig er ikke sykdommen psykisk, men fysisk… nei, ikke enkelt!

Kjedelig sykdomsprat… over til noe hyggelig! Det er jo mai, som kjent, og Nasjonaldagen nærmer seg. 14 åringen blir nok staselig i dress, mens 8,5 åringen (detaljer er viktig) skal bære en ekte Vestfoldbunad. Det blir andre gangen hun bærer den, første gangen var ved kusinens dåp 1.november, og det var med andakt hun prøvde den søndag kveld.

DSC00184

Veldig flott, og det er nesten umulig å få henne til å ta den av seg! :-)
Vi har vært så heldige å låne sølvlenken av kusinene, og skjorten har vi lånt av hun som lånte bunaden før oss. Bunaden ble opprinnelig sydd til min lillesøster en gang på 80-tallet, og da fantes det ikke mange ekte barnebunader. Mine foreldre er eiere av bunaden, og den blir lånt ut til familie og venner dersom det passer sånn.

Sola skinner, dører og vinduer er åpne og jeg prøver å få shina litt her hjemme. Klesvask henger ute og vaskemaskinen går for fullt! Planen er å støvsuge stuen og vaske badegulvet, det må jeg vel få til!! Dagen er enda forholdsvis ung ;-)

Ønsker alle en deilig helg, og håper alle får litt sol på (antakeligvis) vinterbleke kropper!

 

 

4 kommentarer:

 1. Så flott... Jeg får ikke på meg bunaden i år heller ;) *knis* Så her blir det bare pen tøy :)

  SvarSlett
 2. Hei igjen!
  Har hatt noen fine dager her også, men kald nordavind. Bare glad for at det ikke snør...
  Nå håper jeg at værgudene skal se i nåde til oss den 17. Jeg har strikket guttebunad til vårt yngste oldebarn. Han har hatt den på seg, blei så flott!
  En super helg til deg og dine.
  Hilsen krykkja.

  SvarSlett
 3. For en nydelig bunad.
  Ja, våren er en utfordirng, lysten til å være aktiv, øker i takt med godværet for min del. Det gjelder å hode godt fast i aktivitetstilpassningen. Håper du får en fin uke.

  SvarSlett
 4. For en flott bunad! Helt nydelig♥ Ønsker deg en flott 17.mai!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :