Sider

lørdag 24. juli 2010

Et hjertesukk!

img7

Nå skal jeg altså ikke hjertesukke over Edvald Boasson Hagen (bildet over), altså, han gjør en fabelaktig innsats i Tour de France 2010. Det er andre som er gjenstand for sukking..

I dag var vi på Tour of Norway for kids i Tønsberg. Jeg synes arrangementet er kjempeflott, og virkelig noe vi ville at ungene skulle være med på. 14 åringen ville ikke, men snart-9-åringen ville og siden kusina på 7,5 skulle være her så ble hun også med. Det var to stolte jenter som stilte opp til start.

Men før vi kom til ungenes grupper så var det yngre ryttere som skulle til pers. Ungene våre ville gjerne stå og se på, men det var altså klin umulig. Voksne mennesker tok opp all plassen, hang over sperringene, trengte seg frem, tråkket ned de små og det mens egne unger ikke engang var i ilden. De tråkket ned små unger, trengte seg forbi og veltet sykler – for så bare å se på hva de hadde gjort og haste videre uten å engang ta opp syklene de hadde veltet. Jeg så voksne som skyver bort fremmede unger for selv å få gode plasser og så tråkker på andres unger for å filme sine egne. Jeg blir eitrende forbanna når jeg opplever sånt! Og når barn fra 7 år og oppover ikke tør å stå alene i startfeltet uten at foreldrene står sammen med dem, da burde de rett og slett vente til neste år hvor de kanskje har blitt litt tøffere. For foreldre og foresatte som flyr i veien er rett og slett bare i veien!

Som sagt, det er et flott arrangement, arrangementer som fokuserer på uteaktivitet synes jeg er midt i blinken, og sykling er en kjempefin sport, men når voksne ikke har vett på å la det være ungenes arrangement – ALLE ungenes arrangement – da blir det sørgelig.

Vi ville også tatt bilder og film av ungene, men passer det seg ikke sånn så får det være. Jeg vil heller oppføre meg passende og ta minimalt med bilder enn omvendt..

Bortsett fra dette, så hadde ungene det fint de. Det blir litt stivt å stå i en time og ikke engang kunne se noe – det er kanskje noe for arrangørene å fokusere mer på i neste års arrangementer, lage områder hvor ungene kan stå og se, hvor ikke voksne har adgang – men vi måtte jo vente på premieutdelingen.
Værmessig kunne det nesten ikke vært bedre. Sol fra blå himmel og mange og tjue grader var kjempeflott. Vi hadde bestemt oss for å gå på kino på kvelden, og hadde bestilt billetter. Det ble en ganske morsom affære, bare vi 4 og Shrek 4 i den store salen på Brygga kino :-)

Nå har jentene antakelig sovnet, det var veldig stille der for 15 minutter siden. De erklærte at de ville ha kosedyrFEST kl 22, men den gikk jeg ikke med på, det er tross alt en dag i morgen også – som vi skal overleve..hehe..

Ha en riktig god lørdagsnatt. Vi har gått inn i det som kalles Hundedagene, og jeg velger å tro at det været vi går inn i hundedagene med, det går vi også ut av dem med (inn 23.aug -ut 23.aug). Og Indian Summer er heeelt greit ;-)

 

 

1 kommentar:

  1. Uvettige voksne på idrettsarrangementer for barn er et irritasjonsmoment ja. Supert at du tar det opp.

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :