Sider

lørdag 10. juli 2010

Sommerkveld

Det er en absolutt nydelig sommerkveld. Vinden har løyet og det er 21 grader ute. Det er veldig til å leve med :-)

Jeg har akkurat stekt 120 små kjøttboller som skal brukes til minst 3 pikniker i sommer. Husets snart 9-åring spurte for et par uker siden om vi kunne ha minst 3 pikniker i sommer, og det synes jeg var enkelt å svare ja til :-) Dermed lønner det seg å være forberedt! Harrytur på torsdag sørget for å fylle opp fryseren med basisting, og så skal det bakes litt brød og rundstykker som lett kan tas ut til en piknik – alt etter været.
Nå pleier ikke jeg å bruke lørdagkvelder i juli til å steke 120 kjøttboller, men min kjære mann fant seg en bakgårdsfest hos en nabo borti gata her, så da kunne jeg like godt gjøre noe nyttig.
Godt å ha det unnagjort, og med Chablis i glasset er sommerkvelden absolutt levelig :-)

På den nevnte Harryturen fant jeg noe fiiiint. Min kjære var overraskende positiv og tålmodig, og tuslet lydig etter i butikk etter butikk. Vel fikk han kjøpt seg en knakende flott Helly Hansen-jakke, men han skal ha all ære.

På Indiska, som jo er obligatorisk å gå innom, fant jeg en fin lykt til å henge i vinduet.
“Se på denne,” sier jeg til ham, og holder den opp over et par hyllerader siden han stod et stykke unna.
“Krææsjjj”, lykta gled ut av hendene mine og endte i tusen små, fine biter på gulvet. Jeg ble hvit av et øyeblikks skrekk, for jeg gjør jo aldri sånt. Min bedre halvdel ble rød og flau, og det ble en sånn litt klein episode.. En av de hyggelige jentene som jobber der tok det hele med humør, og hentet kost og brett.
”Jeg betaler selvfølgelig,” stammer jeg frem, og tenker at jeg jo ikke ante hvor mye den kostet.
“Neida,” sier den hyggelige damen,”du skulle bare visst hvor mye vi knuser daglig!” Akkurat som om det var noen trøst. For første gang på 36 år har jeg knust noe i en butikk, og jeg kjenner absolutt på skammen. Men damen vil fremdeles ikke ta betalt.
Vi går stille videre, men så snur jeg og går og henter en lykt til. I det minste måtte jeg kjøpe noe. Min kjære tilbyr seg (forlanger) å få bære den til disken, engstelig for hva jeg kan finne på…
59 kroner på tilbud, kostet den, og den henger nå hel og fin (enn så lenge) i stua vår.

P7090001

P7100007

Og så en liten nyanskaffelse til:

P7090003

En liten kjølebag! 40 kr på Ica Maxi, så utrolig vel verdt det. Synes den var kjempetøff!! :-)

 

4 kommentarer:

 1. Heisann :) Så fin blogg du har.
  Kos deg i sommerkvelden og på piknik senere i sommer.
  Og, den lykta er kjempefin :)

  SvarSlett
 2. Hihi, ikke gøy når sånt skjer, men man kan jo ikke noe for det;) Men så fin den var!!! Høres helt herlig ut med piknikk, kos dere masse i sommer!!

  SvarSlett
 3. Å, den lykta var kjempefin! Ikke gøy å knuse noe i en butikk, nei. Men det er nok sant det butikkdama sa, at det knuses mye. Jeg skulle ønske Indiska var her i nærheten, det er såå mye fint der.
  Håper dere får mange fine pikniker da! Høres veldig koselig ut!
  Hilsen fra Ellen

  SvarSlett
 4. For en flott lykt!!
  Og sånn kjølebag må jeg bare få tak i før det blir vær til å dra på stranda. Perfekt til brusbokser. :-D

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :