Sider

fredag 24. januar 2014

Fine gaver/deilige tips for kalde vinterkvelder (og Bamix)

Jeg synes mat og matvarer er undervurdert som gaver.
Det er rett og slett utrolig kult for en matgal/glad som meg å få en god olje, noe god sjokolade, nøtter, pasta, en deilig balsamico, en veloverveid flaske med vin osv osv osv..

Til jul fikk vi noen deilige produkter fra Whittard. Det var blant annet denne;

70% Cocoa Hot Chocolate

Selv er jeg laktoseintolerant, så jeg holder meg unna kakao, men laget et kopp med laktosefri melk/krem, og det var helt rått. Vi har også en 12-åring i huset som elsker mørk sjokolade, og hun er frelst. Hun synes vanlig kakao nå blir for søtt. Jeg har jo alltid laget varm melk med oboy, men nå har ungen blitt litt dekadent Smilefjes som blunker 

 

Jeg har sjekket litt rundt, og det kan bestilles til Norge via Whittard, og Ebay (bare å søke whittard hot chocolat), men portoen er jo helt fææl.. Men de har også på Kremmerhuset. Så i nettbutikken der at det har vært litt utsolgt på diverse, men det finnes visst rundt i butikkene. Anbefales, ihvertfall.

Vi har funnet noe annet vi vil prøve også, og det er mintutgaven;

Mint Flavour Hot Chocolate

Så der fikk du et hett tips, bokstavelig talt.
Og liker du krem på din varme sjokolade, så anbefaler jeg å bruke en Bamix stavmikser. Jeg har den enkle utgaven og den er helt sykt bra. Og det fine er at den ikke generer noe særlig oppvask. Du bare bytter en liten plate under, eventuelt en hakker, og så ordner alt seg på minutter.

 

 BAMIX MONO ICE STAVMIXER HVIT

Jeg er IKKE sponset, altså, dette er min egen erfaring. I dag laget jeg majones for første gang – helt perfekt på under 5 minutter. (Min Bamix er forøvrig rød).
Jeg har laget bunn til ostekake/oreokake med denne, majones, krempisking (du tar den slette plata og pisker krem med –2 dl kremfløte blir deilig krem på ca 1 minutt), hummus, supper… jeg fikk den til jul, og den har gått omtrent daglig i en eller annen form. Sykt bra!

2 kommentarer:

 1. Elsker mat!

  Har vel tre bokser med kakao her hjemme og tror det samme merke som du viser frem (gidder ikke reise meg fra sofaen for å sjekke skapet på kjøkkenet) - supergode alle sammen!

  God helg!

  SvarSlett
 2. Ellers kan det anbefales en god dæsj myntelikør i den mørke kakaoen, mmmm. Kanskje ikke noe for familiens yngste kakaoman kanskje, men for de som er gamle nok :-)
  Lene

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :