Sider

søndag 3. juni 2012

Grillings

Etter at vi kjøpte gassgrill har vi grillet MYE. Vi er veldig glade i å grille.
Utfordringen er å grille sunn nok mat. Pølser og frosne burgere er liksom greit i ny og ne, men ikke noe vi griller til vanlig. Dvs, ei ventepølse er av husstandens mannlige alibi påkrevd.. vi jentene lar gjerne den passere.

I år har det allerede blitt grillet opptil flere ganger. Favoritten hittil i år er laks. Har kjøpt både fersk filet fra fiskedisken, og disse grillpakkene fra Rema. Må si at kvaliteten på de pakkene vi har kjøpt fra Rema 1000 har vært strålende bra. Fisken har vært så fersk og god at det har vært en drøm. Ikke særlig dyr er den heller.

Vi har brukt både den som er naturell, og den med forskjellige smaker. Fornøyd med begge deler.

Fungerer godt å steke den i aluformen som er med, men jeg synes det er best når den får ligge og få skorpe på grillristen.

Favorittilbehøret er ovnsstekte poteter. Bare å skjære opp gode poteter, eventuelt ha amandinepoteter, i en ildfast form med litt havsalt, god olje og kanskje sitron og timian, så har du supre poteter.

En annen favoritt er byggrynssalat. Enten legger du byggryn i vann over natta, eller så kjøper du byggris og koker den etter anvisning på pakken.

Når risen/grynene er kalde, så finhakker du urter og/eller grønnsaker, og blander alt. Vi finhakker ofte gressløk, agurk, tomatkjøtt, paprika, fenikkel.. ja, det vi har i kjøleskapet. Litt av hvert. Press litt sitron over, og kanskje litt salt og pepper? Namme!
Det er 10-åringens favoritt, hun spiser MASSE hver gang vi har det.

Det var et liiiite tips. Grilling og sommer hører sammen!

Søndag!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :