Sider

søndag 24. juni 2012

Tid for bok

Var det ikke et bokprogram som het det i sin tid? Uansett, det er liksom et av sommerens høydepunkt; sitte på verandaen i lune sommerkvelder og lese… I fjor var det vel Jo Nesbø som leverte høyepunktet.. i år er det Unni Lindell.
Jeg har hatt litt blandede følelser rundt Unni Lindell. Jeg liker dama, men jeg synes bloggretretten hennes “fordi det er så mange som spør særoppgavespørsmål så legger jeg ned bloggen” var noe spesiell. Jeg ble ganske irritert, rett og slett. Hun har jo et poeng, men hva er liksom feilen med å være grei mot fansen? Hun kan jo gjøre som mitt bysbarn Ingvar Ambjørnsen, legge ut svar på det de ofte spør om, og så bare si at det er det hun har kapasitet til.. Mulig jeg er naiv altså. 
Men så har jeg jo et kjærlighetsforhold til Lindells forfatterskap, og det gikk foran alt. Jeg kjøpte boka!Unnskyldningen overfor meg selv var/er (jeg er jo prinsippfast): Jeg hadde vært hos legen, var litt deppa, hadde henta medisiner på apoteket, det var en strålende dag, jeg gikk forbi bokhandelen på veien hjem og det var masse ekkel reklame jeg ikke greide å stå imot… du vet. Ikke min skyld!

Og boka ligger her – ikke urørt – men ulest. Jeg har en fantastisk kreativ bonusdatter som underholder meg hver gang jeg tar opp en bok. Hun kan finne på å slå av tv med kvalitets-Disney-programmer (*ironi*) hvis jeg finner frem en bok jeg VIRKELIG vil lese, og setter meg ut for å nyte. Men selvfølgelig, som den kvalitetsbonusmammaen jeg nå engang er, så prioriterer jeg barnet uten å mukke..

Vi kan godt sitte med hver vår bok, og mens jeg sluker hvert ord og hver setning og hver side, så sier hun; “Therese, hør her da:…..” og så er det kjørt… Nå leser hun Donald Pocket på engelsk, norsk utgave med gloser på hver side, og vi vil jo at hun skal bli god i engelsk.. Men uten å ha lest den selv, så vet jeg hva som skjer!
Men Unni; I’ll be back!

Andre bøker som står på lista i sommer er:

Osv osv… John Irving har vært en favoritt lenge. “Enke for et år” var en klar favoritt som jeg har lest 3 ganger, mens jeg har slukt de andre rått.. han skriver fantastisk!

Og så har jeg alle bøkene om Lars Martin Johansson – Leif GW Perssons politietterforsker – på lista. Jeg har den første, den ligger klar, men de 3 andre skal jeg se om jeg ikke får kjøpt.

Der har du boksommeren min. Sommeren er ikke den samme uten gode bøker!


1 kommentar:

  1. John Irving skriver veldig bra, enig med deg der :) Hvis du ikke har lest hans "en bønn for Owen Meany" bør du virkelig gjøre det. Den er så fin! Den er varm og til tider ganske morsom. Anbefales på det varmeste :)

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :