Sider

fredag 10. april 2009

Nydelig landbrød!





Bakte dette nydelige brødet mandag etter palmesøndag, og det smakte veldig deilig. Et godt lunsjbrød dersom du skal ha gjester, for eksempel. Jeg hadde i tillegg til timian og basilikum, litt hvitløkspulver, og det ble veldig bra! Hadde litt havsalt på toppen også, noe som gjorde det litt eksklusivt :-) (i min verden er det i alle fall litt eksklusivt!)


Det ble bare ett brød, så oppskriften kan med fordel dobles!!
Tips til pålegg kan være tunfisksalat, eller bladsalat og litt stekt kylling.. nam nam...


Ingredienser


1 pose tørrgjær

5 dl vann

1 ss flytende honning

2 ss olivenolje

2 ts havsalt

5 dl grovt sammalt rugmel

6-7 dl hvetemel'


1 ts tørkede urter feks. basilikum, timian og persille


Bland tørrgjær med alle de tørre ingrediensene, men sett av litt hvetemel til utbaking. Tilsett varmt vann (45-50 grader C), honning og olje. Elt deigen godt, og hev under plast i vel 1 time. Form deigen til et stort, rundt brød. Strø over litt mel, og snitt et kors på toppen med en skarp kniv. Etterhev under klede i 40 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader C. Stek brødet i ca 30 minutter og avkjøl på rist. Du kan selvfølgelig bruke friske urter i dette brødet, sier Kari, men husk da på å øke mengden. Tommelfingerregelen sier at 1 teskje tørkede urter tilsvarer 1 spiseskje friske urter.


Lykke til!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :