Sider

tirsdag 14. desember 2010

Jul, jul og atter jul…

Ja, det nærmer seg! Må innrømme at den lille julefølelsen jeg hadde brått ble borte, men jeg ser veldig frem til julaften, som vi skal tilbringe med storfamilien hos min kjæres lillebror og hans flotte familie.

Jeg er underveis med julegaver, og mye er unnagjort. Vi skal ha siste runde i butikker på mandag om en uke, og etter det blir det bare småtteri. 9-åringen fikk ny julekjole av kalendernissen, og er veldig klar. Men pensko må vi ha, så vi har en shoppingavtale, hun og jeg, onsdag 22. Da skal vi handle jålesko… De andre penskoene passet i september, mens nå fikk hun nesten ikke beina nedi. Hun har gjort et realt voksehopp denne høsten!

Som tidligere nevnt er ikke formen den beste for tiden, så jeg pulser så mye jeg kan. Blir mye strikking, og når jeg kan PRODUSERE selv om jeg er i dårlig form, ja da kan man jo ikke annet enn å bli glad!

Til helga skal jeg unne meg en stor bukett med røde tulipaner! Og så skal jeg bestille en bukett som jeg kan hente lillejulaften. Dette året skal jeg IKKE gå tom for tulipaner i jula. I fjor var jeg for utålmodig først, og så for tålmodig, og så satt vi her julaften uten så mye som en eneste tulipan… Men i år har jeg antakelig lært Smilefjes som blunker 

Av julekaker blir det ikke mange slagene i år, men krumkaker skal til pers. Og så har jeg kjøpt kransekakemasse (orker ikke å bruke energi til å lage selv… ) og skal lage kransekakestenger.
Og så blir det nok til at snuppa og jeg har en kveld med “spontanbaking”. Da bakes det etter hjertets (og magens) lyst.

Det er uansett ingen vits i å bake for tidlig her i huset, for da forsvinner det på mystisk vis. I år tror jeg også det blir sånne sjokoladeboller med rispuffer i… kjenner at jeg fyser litt på dem.
Og så er Delfiakake noe jeg alltid bestemmer meg for å droppe, men så lager jeg det seint på lillejulaften – det blir spist ca 4 skiver, og så kaster vi resten… tradisjoner, tradisjoner Smilefjes som blunker

 

3 kommentarer:

 1. Tenker det blir jul i huset ja.
  Stå på flinke Therese. :-))
  Klem fra krykkja.

  SvarSlett
 2. God bedring, og lykke til med tulipanene. Flotte votter du har strikket.

  SvarSlett
 3. Åh, delfiakake må jeg alltid ha! Her går ingenting i søpla! Ja, den er mektig, men guri så god!! Har ikke lagd ennå, men snart, snart!Lurt å bestille tulipaner da! Det har jeg aldri hatt til jul, heller ikke tenkt på det, men kan godt tenke meg at det pynter fint opp!
  Klem Ellen

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :