Sider

lørdag 7. februar 2009

Prinsessekrone - pyntet og foret

Slik ble den aller første prinsessekrona som er strikket, tovet, foret og pyntet. Ble ganske søtt. Jeg lærte jo litt av denne prøvekrona, da, teknikker for å sy på perler, for eksempel.

Foringen gikk både fortere, lettere og ble penere enn jeg trodde. Siden garnet er så tykt, så valgte jeg å droppe fleecen inni, som det stod i oppskriften. Jeg har brukt et tynt tøystykke i bomullsstretch, og det ble veldig bra.

Skal prøve å finne noe garn jeg kan tove som er tynnere, og f.eks to-tråd, så jeg kan lage pannebånd som ikke er å tykke også. Da går vi en fin vår i møte. Strikkingen tar for så vidt kort tid, det er alt det andre som drar ut. Men det er kjempegøy. Blir nok en liten produksjon av dette, ja, til glede for små jenter og gutter!

Venner og kjente, si ifra hvis dere kunne tenke dere et eksemplar.


3 kommentarer:

 1. Hei!! Superfin krone!! Driver og prøver meg jeg og...men min ble så smal. Lurte derfor på om du vil dele oppskriften din? Jeg la opp 12 masker og økte og minka med 5 på hver tagg.. Kanskje jeg hadde for tynt garn?!?
  Håper du kan hjelpe:)

  SvarSlett
 2. Såklart jeg skal hjelpe!!
  Jeg tror nok kanskje at jeg laget mitt eget mønster, basert på et opprinnelig... har det i en av permene mine, så du skal få svar.

  Husker ikke helt hvilket garn jeg brukt heller, men det var ganske tykt, og tykke pinner. Men; jeg skal sjekke det opp i morgen, så får du svar i løpet av dagen/kvelden. :-)

  2 år siden jeg postet dette innlegget, så jeg husker visst ikke lenger ;-) Men som sagt, jeg skal sjekke det opp!! Hyggelig at du stakk innom bloggen min!

  SvarSlett
 3. Hei igjen!

  Nå har jeg lett med lys og lykte, men jeg kan ikke finne oppskriften. Men jeg fant ut at jeg brukte Fritidsgarn fra Sandnesgarn, og pinne nr 5,5. Jeg har heller ikke tovet særlig hardt.. Finner ikke selve pannebåndet heller, så jeg får ikke telt der heller...

  Beklager, det var ynkelig hjelp..

  Men masse lykke til - og kom gjerne innom bloggen igjen!

  Hilsen og klem!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :