Sider

mandag 6. februar 2012

The Hummingbird Bakery experience

Til bursdagen min fikk jeg boka The Hummingbird Bakery – kakeboken.

 

Ganske morsomt, for jeg har gitt den bort i gave til flere. Jeg fikk den altså i juli, og har sett igjennom den maaange ganger. I helga dro vi til med 2 prøver – hvor begge ble vellykket.

På fredag bakte vi formkake med banan. Aaahh…. saftig, smakfull.. Kommer garantert til å bake den igjen!

IMAG0189

Den var enkel å bake, skulle stekes en time, og da den var nesten helt avkjølt spiste vi den. En nytelse.

Dagen etterpå hadde husets yngste bestemt at det skulle bakes brownies med sjokoladekrem, og skred til verket. Hun knekket egg, veide og målte, rørte og smeltet.. Jeg laget sjokoladekremen, hvilket var en katastrofe… blandingen mel og kakaopulver i en stor bolle og kjøkkenmaskin (som beskrevet i oppskriften) ble en sky av ekkelt, brunt pulver.. yak.. Så jeg målte opp igjen, brukte kjøkkenhåndkle over, og holdt tålmodig (!!) ut. Kremen ble tilslutt helt fantastisk, det skal den ha, men neste gang bruker jeg håndmikser inni den fine bollen med lokk!!

Frosted brownie

Browniesen fikk jeg ikke tatt bilde av, så jeg lånte fra nett. Da jeg hadde deltatt i browniesbaking, laging av 3 liter hjemmelaget pizza/pastasaus og laget 9 stk hjemmelagede Calzone, så var jeg helt ukjørt. Nok om det, men jeg fikk svi på søndagen da jeg ikke var brukende til noe!

Så skal jeg tilslutt skryte av et par gode venninner som virkelig har stilt opp:
Trude, som på søndag reddet meg ut av en meget dårlig sirkel! Jeg var utmattet, sliten, trøtt, hadde vondt, var meget irritert og ergerlig på de rundt meg. Så postet jeg “irritert” i statusen på FB, for å få det litt ut. 10 min seinere tikker det inn en sms “Hva er det som plager deg?” Resten får bli privat, men hun tilbudte seg konkret å være en tilstedeværende venn! Tusen takk, det satte virkelig både spor og intens glede. Dagen min snudde!

Så til min kjære venninne Kari Lise som sa: “Du, jeg har tenkt litt på det du sa..(…)” og “du må ikke glemme… “ osv.. og peppet med voldsomt opp på en helt nydelig måte da jeg fortalte om opplevelsen da jeg var på et foredrag med Erik Thorstvedt. Det var vinklet på arbeidsliv, og jeg savner jobb så inni margen.. så de første 15 minuttene hadde jeg bare lyst til å hyle… dette forteller jeg KL, og hun setter meg på plass og minner meg på at menneskeverd og identitet er ikke bare noe man finner gjennom jobb – man gjør MASSE annet også som setter spor. Hun sa det selvfølgelig på verdens fineste måte, som fikk meg til å føle meg så verdifull og viktig, men vi lar det også bli privat. Jeg har ikke for vane å dele private samtaler!

Uendelig takknemlig er jeg for vanvittig gode venner! Og disse to er to av en håndfull gode venner jeg har.
Heldig!!

3 kommentarer:

 1. Du da, verdens skjønneste, selvfølgelig er vi her for deg <3

  Stor klem

  SvarSlett
 2. Nå sitter jeg her med tårer i øynene ;-) Har ikke vært innom bloggen din igår eller mandag, vi har hatt noen sinnsyke dager på jobb med mye sykdom! Har følt meg "tygd og utspytta" de siste dagene, det varmer hjertet mitt at jeg kan bidra og plutselig føler jeg meg mindre sliten :-D

  Jeg har nemlig hatt så innmari lyst på kake de siste dagene og tenkte nå må jeg ta en titt på hvordan kokkeleringen til deg gikk :-)

  Du er super go - Varm Klem fra Kari Liss :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. gikk inn på bloggen din (skulle det selvsagt stå) :-)

   Slett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :