Sider

fredag 23. mai 2014

Melkebakkels–imponerende kos på 30 minutter

I dag hadde husets snart 13-åring med seg fire jenter hjem etter skolen. De skulle spise her, og så gå i svømmehallen.
Dagen startet jo med å melde strålende, varmt vær, og varmt er det enda. Men så kom regn og tordenvær.

Det har blitt en tradisjon at annenhver fredag kommer det en gjeng med jenter hjem hit og spiser. Jeg har laget diverse, men i dag ble det enkelt med grillpølser i brød, hadde så mye igjen etter 17.mai. Jeg supplerte med vannmelon, og tanken var jo at de skulle sittet ute på verandaen og spist og kost seg i sommerværet.
Men så tenkte jeg, at siden de kom halvdrukna inn døra her etter skolen, så kunne jeg bidra med litt nammenam til dem. Da ble det noe som tar superkort tid, krever få ingredienser og veldig lite energi. Nemlig melkebakkels. Mormor pleide å lage disse, hadde fått oppskrift av ei venninne, som hadde funnet dem i et ukeblad. Vi snakker sikkert 50 år tilbake. Det er en form for vannbakkels, men akk så mye enklere.

 

OPPSKRIFT:

 

MELKEBAKKELS

 

2014-05-23 15.34.38

2,5 dl melk + 125 g smør gis et oppkok.

 

Ha i 125 g hvetemel (nei, de blir ikke gode med grovt mel) og rør godt sammen.

Ha så i 4 egg – rør inn ett og ett.

Legg små klatter, ca 1 spiseskje, på et stekebrett med bakepapir på.

Stekes på 200 grader i ca 20 minutter, midt i ovnen. De vil, og skal, falle sammen etter at du har tatt dem ut.
--- 


Lag melisglasur – også godt med smeltet sjokolade – og ha på en dæsj. De trenger ikke å ha blitt kalde først – de er grisegode lunkne.

Gjort på 30 min, inkl 20 minutter steking.

Og gjestene dine kommer til å måtte sitte på hendene sine for å ikke virkel fryktelig uhøflige fordi de gaflet i seg 7 stykker på rappen. Smilefjes 

Lag dem ikke når du er alene hjemme – du kommer til å spise alle sammen selv… god i det til å begynne med.. men summa summarum er det ikke så lurt. Smilefjes som blunker 

1 kommentar:

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :