Sider

fredag 22. oktober 2010

6.sansen – eller bare pur flaks..

Jeg skal ikke skryte av at jeg alltid gjør det som trengs i heimen til enhver tid. Med det mener jeg at jeg godt kunne rydda verandaen for en god stund siden, og når jeg endelig får ut fingeren og tar badet, f.eks, så skulle det nok vært vaska for opptil flere dager siden. Kjøkkengulvet må ofte opp i kategorien guffent, før jeg finner frem moppen.
Som nevnt i tidligere innlegg kan jeg jo skylde på ME og dårlig form, men det hele handler i bunn og grunn om elendige humorferdigheter og en endeløs motvilje mot husarbeid.

Men tilbake til den verandaen vår. Det er ingen hemmelighet at jeg har ikke har fungert så godt rent helsemessig i høst. Jeg greier meg, men med det menes egentlig bar at de basale behov blir dekket, og at alt annet er en bonus. Dermed blir ikke rydding av verandaen nødvendigvis prioritert når man føler seg oppegående en dag.

I går, derimot, fikk jeg igjen en intens følelse av at verandaen måtte til pers. Jeg hadde funnet frem både presenning og søplesekker forrige uke, da sammen følelen presset på, men hadde ikke orket å gjøre noe med det. Men så pusla jeg vel der ute i 3-4 omganger i går, og fikk alt på stell. Det var jo ikke det at jeg ikke hadde gjort NOE etter sommeren, men definitivt ikke nok. Så jeg fikk hagemøblene under presenning inni kroken, kasta restene av plantene som var døde og ignorert, og kosta over.

- Nå er ALT på stell der ute, tenkte jeg, mens jeg koste meg med en varm tekopp i sofaen etter anstrengelsen.  - Nå kan vinteren bare komme!
Det siste var selvfølgelig bare ironi, eventuelt sarkasme…..
…..få timer etter var alt hvitt. Store, feite snøfiller dalte i beste Skomakergatastil ned fra en overskya himmel og gjorde den tørre, fine astfalten hvit og glatt.

6. sans – eller pur flaks..  hihi.. jeg tror den 6.sansen min ikke vil ha noe med dette å gjøre i det hele tatt, den har prøvd i uker å få meg ut dit. I år var det flaksen jeg landa på!

Sola skinner, det glitrer i hvitt og er riktig så nydelig ute (jeg siterer min kjære svigerinne, Lene), og for oss andre er det bare sånn at vinteren har kommet – og den blir lang. ÆSJ. (Det siste Æsj’et er sitat undertegnede.)

God helg!

3 kommentarer:

 1. Hei, hei.
  Her har det hvite vokst til 20-25 cm. på to dg.Var 37 år siden snøen hadde lagt seg så tidlig på året i Bergen. Stadig nye rekorder som blir slått. Melder meg inn i Æsj-koret!
  Vi fikk heldigvis lagt om til vinterdekk i tide.
  Bratt ned fra huset vårt, og like bratt opp....
  Jeg må finne på noe kos inne i sånt vær. Skal lage smultringer imorra. Godt det som er gjort.
  Tid er det lite av nå når jeg er blitt pensjonist. Rare greier!
  Ha en fin helg!
  Hilsen krykkja.

  du. Rare greier!

  SvarSlett
 2. Æsj og dobbeltæsj! Den har ikke lagt seg her i nærheten av Kardemommeby, men vi fikk en forsmak i går om at det er på vei....
  Kjenner jeg gleder meg til våren...:DDDD

  SvarSlett
 3. Jammen har vi ikke fått en liten forsmak på vinteren ja...men blir jo ikke liggende heldigvis. Her skinner sola...så det smelter godt her ute.

  Håper du og dine for en fantastisk helg.

  Hege

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :