Sider

tirsdag 23. november 2010

Lys og mørke

For første gang, jeg tror det må være alderen, så har jeg lagt merke til hvor mye jeg faktisk trenger dagslyset. Ute er det hvitt i hvitt, og når lyset er skarpt om dagen, så kjenner jeg at det påvirker meg i positiv retning. Frisk luft i tillegg, jeg er helt avhengig av frisk luft, om det så bare er å lufte, men jeg er ute nesten hver eneste dag om det så bare er noen få minutter.

Jeg har alltid likt mørket. Liker å gå ute i mørket, og liker defintivt mørke innekvelder. Stemningen det skaper med tente stearinlys og et hyggelig inneklima er veldig kos.
Men nå er det altså dagslyset som er tingen. Deilige dagslyset.
Det er jo mørkt kl 16 nå om dagen, men om en liten måned så snur det og vi går mot sommeren igjen.

Her i huset går det i klesvask, da min kjære er hjemme igjen fra Gullfaks. I tillegg forberedes første søndag i advent. Nå skal lysene i vinduene opp, og det skaper ihvertfall stemning. Jeg kjøpte en julestjerne i dag. Ikke favorittblomsten min, men når mannen i huset verken tåler svibler eller amaryllis, så tar jeg det som funker. Blomster må man ha for å skape den rette atmosfæren.

Skal jeg fortelle en hemmelighet? I år skal vi ha kunstig juletre. Både min kjære og jeg tåler dårlig juletre. Når treet kommer inn så går vi og hoster og klør, helt til det forsvinner ut igjen. Dermed tar vi ansvar i år, og finner et fint kunstig et. Sånn må det dessverre bli. Jeg trodde aldri det skulle skje, men sånn blir det altså.

Julegavelistene er nesten ferdige, så neste uke blir shoppinguke. I år skal alt være ferdig i god tid, så jeg kan kose meg. Jeg blir så inderlig sliten av julestress – men jeg liker så godt jula.

Julemusikken går jevn her nå, altså. Kommer et julemusikkinnlegg om ikke så lenge – enda et.. blir aldri lei Smilefjes som blunkerihvertfall ikke så lenge det bare er en mnd i året.

 

5 kommentarer:

 1. Førjulstida er en herlig tid...og gleder meg til alle forbredelsene.
  Har faktisk vært inne på tanken selv,om ett juletre i plast,men finner liksom ingen jeg synes er Wooow,liksom.
  Så du får si ifra hvis dere finner ett flott plasttre.

  Ha en fin dag.

  Hege

  SvarSlett
 2. Vi har hatt kunstig juletre bestandig tror jeg. Syns det er greit, slipper alle barnålene og ikke minst arbeidet med å få det ut etterpå ;)
  Her tåler vi heller ikke svibler, så julestjerner må til for å få julestemning!
  Gleder meg il å pynte med julegardiner og lys neste helg :)

  SvarSlett
 3. Det er en flott tid akkurat nå, hvis man klarer å ikke stresse for mye, da. Det er så viktig å kunne kose seg innimellom slaga, men merker selv at det er litt vanskelig. Blir koselig å ta frem adventspynt til helga. :)))
  Hadde vært deilig å være ferdig med julegavelistene, men kan dessverre ikke skryte av det....
  Kunstig juletre kan være kjempefint det! Da får dere ihverftall et jevnt og fint tre. Det blir jo deilig å slippe å bli plaget av et vanlig tre.
  I dag er jeg hjemme fra jobb, er blitt veldig forkjøla. Kanskje jeg kan utnytte tida til å tenke litt julegaver og finne adventspynten på loftet. Ihvertfall deilig å kose seg inne, ute blåser det kuling og er 4 minus. Huttetu!
  Ha en fin onsdag!
  Ellen

  SvarSlett
 4. Vettu hva? Vi har kunstig tre... Et jeg kjøpte på Jysk for noen år siden til 10 kroner, hehe.
  Det er helt ok, og det gjør jula noenlunde levelig for oss som farter mye. I fjor hadde vi jul hjemme, og vi kjøpte edelgran av alle ting. Jeg finner enda barnåler - så det hjalp ikke stort det heller.
  Nei, finn et ok plasttre, dyng på med pynt og lys, og stemningen kommer sigende:D

  SvarSlett
 5. Hei på deg!
  Vi har kunstig juletre ute. Har ikke gran i hagen, og gran må det være.
  Jeg er VELDIG julete og gleder meg masse. Er jammen kos når vi endelig kan begynne å pynte.
  Julegardinene har fått en omgang med strykejernet og ligger på vent.
  Vi har kaldt klarvær. Har sola på huset et par timer nå. Skal fortsette sånn i flere uker, med mange blå grader.
  Jeg er halvveis med shoppingen. Liker lite å gå på butikker, men er litt lettere når jeg ikke skal kjøpe noe til meg selv...
  Jeg har lært meg, for mange år siden, at kos er 1.prioritet i førjulstiden.
  Har juksa litt iår. Jamen blei det ferdigkjøpt pepperkakedeig! Skal ha bakedag sammen med 2 oldebarn. For de betyr det ingenting, en deig er en deig.He-he.
  Håper du får lov å føle deg i noenlunde form fremover. Vi trenger jo uansett krefter for å få gjennomført planene våre.
  Klem fra krykkja.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :