Sider

mandag 7. februar 2011

Slekt og slekters gang

Jeg har fått en altoppslukende ny interesse. Etter å ha sett på “Hvem tror du at du er” på NRK noen søndager, så steg interessen fra laber til voldsom helt plutselig. Har kanskje noe med alder å gjøre, men plutselig har man lyst til å vite hvor man kommer fra – og da må ma huske å spørre og grave mens det fremdeles finnes noen å spørre.

Det har jeg gjort. Heldig var jeg, for mine foreldre kjenner en som allerede hadde laget anetavler til dem, og det ganske langt tilbake.

Det er visse ting jeg aldri engang har lurt på, har aldri tenkt så mye på min fars besteforeldre, feks. Ikke så rart, for min farfars far hadde vært 96 år hvis han hadde levd da min far ble født…
Mine besteforeldre på farssiden ble født i 1904 og 1909…de var begge over 40 da min far ble født, hhv 47 og 42. Min farfar og farmor kunne vært foreldrene til min mors foreldre!

Ja, det er mye å tenke på. I tillegg viser det seg jo at min fars mormor var en dame som.. hmm.. gikk sine egne veier. Da jeg slo opp i kirkebøkene så står det faktisk at min farmor var et uekte barn! Tenk, det skrev de i kirkeboken, at en sprell levende, frisk og fin unge var UEKTE?!

Nå har jeg fått en del av anetavlen min på e-post, og venter på restene, så mangler jeg i allefall ikke noe å lese på!

Helga er over, og godt er det. Vi har nå unger på halv tid, en uke av gangen (ons-ons), og faktisk var det veldig godt å sende dem på skolen mandag morgen og vite at de kommer hjem igjen i kveld og at vi fremdeles har et par dager.

2 kommentarer:

 1. Åh, jeg skulle ønske jeg kunne fått vite hvor jeg kommer fra. Men jeg er ikke på talefot med min mor og hun er adoptert, så jeg kommer ingen vei :( I og med at jeg ikke vet navnet på de biologiske foreldrene. Jeg vet bare at hun var på barnehjem i sandefjord :(

  SV: De starbucks kaffene er kjempe gode. De skal være kalde. NAM..... Jeg bruker gratis versjonen av blogger-droid.

  SvarSlett
 2. Slektsgranskning er utrolig interessant, og jeg har hatt interessen siden ungdomstida.
  Jeg har lest mye kirkebøker og gått langt tilbake i tid. Enormt givende.
  Og jeg er ikke ferdig ennå !!!

  Stå på!

  Ha en fin dag
  Klem

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :