Sider

torsdag 11. mars 2010

Brødbaking og marsfantasier

I går kveld bakte jeg brød. Det er lite som slår nybakt brød, det er bare så innmari godt. Jeg baker brød minst 2 ganger i uka, men når jeg får både større fryseboks og ny kjøkkenmaskin skal jeg ta et raus et par ganger i måneden. :-)

DSC00126

DSC00125

Så i går kveld da brødet ble lunkent nok, tok vi en skive hver med nøkkelost. Nøkkelost er undervurdert, altså. Vi spiser ikke så mye ost, men det hender jeg plukker med en bit av ymse slag. Min kjære spiser ikke de ostene som lukter fotsvette, men jeg liker godt dem også. 
Jeg trodde alltid det var karve i nøkkelosten, men det viser seg at det er nellik og kummin. Godt er det uansett!
Ser at brødene ser litt bleike ut… hmm.. de er egentlig ikke det.. Jammen trenger jeg visst nytt kamera.. ;-)

I dag har jeg hatt noen runder med strykejernet. Vi pleide å være bestevenner, strykejernet og jeg, men så forsvant energien min og det ble plutselig ikke så morsomt lenger. Men noen ganger tar jeg en runde, sånn for gammelt vennskaps skyld, og det er jo koselig å stryke. Jeg har alltid likt å stryke – det er en form for terapi. Noen ganger tenker jeg mens jeg stryker, andre ganger kan det være fint å se en av de gamle gode filmene mens krøllete skjorter rettes ut og blir staselige igjen under det varme jernet.

Satte ut tørkestativet en times tid i formiddag, mens sola stod på, og da kjente jeg at jeg gleder meg ekstra til sommeren. Tok meg selv i å planlegge grilling på verandaen vår; grille scampi og asparges med spekeskinke. Grille salmalaks og saftig kylling. Eller noen gode grillskiver.  Og deilig gresk salat med tonnevis med oliven, feta og rødløk.. og søte, gode tomater…

Det er på tide å rydde bort strykebrettet for denne gang. Jeg fant en liten juleduk i bunnen av strykekurven.. fortet meg å stryke den, og den ligger nå nystrøket og klar sammen med de andre vennene sine i skuffen med juleduker. Alt klart, liksom.. ;-)
Men først skal vi ha en nydelig vår, før en varm og solfylt sommer kommer og legger seg som et teppe over landet, og blir til nytte og hygge for oss langt uti september. Da er jeg sikkert klar for å finne frem ulltøy og vinterstøvler igjen.

God torsdag! :-)

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Skal si du står på og ikke lar deg knekke! Flink jente.
  Jeg var til kontroll med fingeren idag. Blir et par uker til med "fille" på. Men nå er det ikke verre enn at strikkepinnene går varme igjen. Har strikket en Inkalue str. 8 år. Vakker. Holder også på med en Islender.
  Alder har ikke så mye å si, såfremt du ikke er en ost. Mye sant i det.
  Klem og varme tanker fra krykkja.

  SvarSlett
 2. Brødene dine ser veldig gode ut. Ikke noe som er så godt som hjemmebakt brød.
  Gleder meg til våren, nå har det regnet et par dager hos oss, og snøen har minket veldig :)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Oi, så mye du har fått gjort, da er det vel hvile og kosedag i dag. Brødene dine ser kjempegode ut!
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 4. I dag er det brødbakerdag i heimen vår også:)Det er bare det beste som finnes når godlukta sprer seg i heimen!

  Klem fra KL

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :