Sider

torsdag 25. mars 2010

Våronna er i gang!

Jeg greide ikke å dy meg. Formen er dårlig, det er altfor tidlig på våren, men jeg måtte ut på verandaen og liksom begynne på våren. Jeg liker våren!

Først sykdom.. stor belasting (altså, stor belastning for meg med minimal energi) over lengre tid har ført til det jeg kaller utbrudd i pannen. Det fortoner seg som et stort stikk som til slutt åpner seg og blir et sår. Det er hovent, sprenger og kommer alltid på midtlinjen i pannen. I tillegg hovner alt av lymfer rundt hele ansiktet opp… vondt og ubehagelig, men forutsigbart og nå har det blitt en vane!
Høyst uvanlig dette utbruddgreiene, og ingen spesialister jeg har vært hos aner hva det er. Helvetesild, brennkopper og herpes.. et slag av herpes sier alle at det nok er, men de greier ikke å sette fingeren på hva det egentlig er. Bilder og sykdomshistorie er skrevet ned av de som har greie på sånt, og sendt inn til et eller annet register.

Bildet under er av pannen min, men det ser jo rent delikat ut. Denne gangen har jeg tre.. Men jeg er mindre trøtt disse dagene enn jeg var i forrige uke, så da foretrekker jeg heller horn i pannen.. ;-)

DSC00147

Så til våren.. Jeg har gått ut og inn i dag, for temperaturen er veldig behagelig. Jeg har spredt den siste snøen utover verandagulvet, og siden det er en del luft under hellene, så kommer nok dette til å forsvinne innen morgendagen er over. Lyden av at det drypper fra taket er herlig!

DSC00142

I helga var det jo min kjæres bursdag, men jeg fikk også ting og tang. Blant annet denne:

DSC00140

Fiiiiiin!

Så har jeg funnet frem en liten busk vi kjøpte i fjor, og den var grønn. Jeg valgte å sette den under presenning, da jeg var redd den skulle bli ødelagt av snøen. Jeg tror det var lurt!

DSC00141

Det er synd det ser så rotete ut når snøen går. Jeg kan forsikre om at alt var i sin skjønneste orden i høst da jeg ryddet bort alt, men snøen herper alt mulig!! Her har jeg ryddet frem ting jeg satte bort i høst. Jeg leste rundt over alt, og det stod jo motstridende ting hele tiden. Så jeg valgte å la hortensiaen ha de døde greinene, men de skal nå klippes vekk. Så skal den få stå lunt og fint og glede oss hele sommeren (det har jeg bestemt!)

DSC00145

Og så er grillen snøfri! Jippi! Under det sorte trekket står grillen, og under den blå presenningen står hagemøblene.

DSC00144

Jeg elsker våren!

6 kommentarer:

 1. Delig med vårånn :) God bedring, med hornene :)

  SvarSlett
 2. Horn er godt, men kanskje ikke dem du har i panna...

  SvarSlett
 3. Hei!
  Stakkars deg! Dette såg vondt ut! Er flott at du klarer å finne glede i nære ting når du har smerter.
  Håper du ,tross alt, får en fin,fin helg.
  Stor klem fra krykkja.

  SvarSlett
 4. Jammen har våren virkelig begynt å ta over for vintere nhjemme hos deg. Det gjorde godt å se alle de fine utebildene. Jeg må nok enda smøre meg med litt tålmodighet før jeg kan begynne å ordne så smått i hagen. Jeg har jukset litt, og fått kjøpt inn perleblomster og påskeliljer som står i urner ved inngangspartiet, det gjør godt å se på.
  Jeg håper dagen din i dag er bedre.Det er mye rart som skjer med kroppen som man ikke skjønner seg på, og Me utløser mye rart.

  Det gjelder å posjonerer ut kreftene sine nå når lysten til å jobbe ute kommer. Min store lideskap er hagearbeid, og jeg har gått på mange smell ved å gjøre for mye. Siste året har jeg blitt dårligere, i fjor klarte jeg ikke noe hagearbeid som krevde at jeg måtte spå eller løfte noe. Ikke alltid moro å be om hjelp heller, bare for å få flyttet en staude, eller få opp et gjenstridig ugress.
  Jeg ønsker deg en riktig god helg, håper du får fint vær, slik at du koan kose deg på en snart snøfri terrasse.
  Klem Hanne

  SvarSlett
 5. Tusen takk for koselig kommentar :)
  Kjedelig når formen ikke er helt på topp, og energinivået er labert. Ønsker deg god bedring og håper du kommer deg fort!
  Snøen som forsvinner avdekker et trist syn, men vet jo at det blir bedre når alt spirer og gror på nytt. Våren er en herlig tid, og jeg er veldig takknemlig for at det nå er blitt mildt og fint ute.
  Du må ha lykke til videre med vårarbeidet! :)

  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 6. SV: Ja, vi har loff istede for terteskjell, er ikke noe særlig glad i det .

  Ja, siden du etterlyste fisk,, måtte jeg jo gjøre noe med det ;)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :