Sider

fredag 30. januar 2009

Melkebakkels, en herlig oppfinnelse!

Disse kakene er bare herlige. De er nesten som vannbakkels, bare at man ikke kan mislykkes, for disse blir flate uansett! :-)

MELKEBAKKELS
2,5 dl melk + 125 g smør gis et oppkok.
Ha i 125 g hvetemel.
4 egg has i, ett om gangen.
Bruk en t-skje og legg små klatter med røre på et bakepapir.
Stekes i 20-25 min. på 200 g. (Midt i ovnen).
Når kakene har avkjølt seg litt, ha litt melisglasur på hver kake.
Anbefales på det sterkeste. Det blir ca 20 kaker av en røre. Server dem gjerne litt lunkne.. naaaammmmm...
Lykke til!

7 kommentarer:

  1. Dette skal selv jeg klare, men med den lille storspiseren i hus holder det ikke med 20 stk så jeg må minst doble!

    SvarSlett
  2. Jeg har stor tro på at du greier dette, Lene! Husk bare at de må steke lenge nok, er de for lyse når de blir tatt ut, så klapper de sammen.. aka det siste brettet jeg tok ut forrige søndag.. Men det var jo de storspiseren spiste, så! Og når han spiser 10, så er det sikkert hyggelig for resten av familien at du dobler oppskriften.. hehe..

    SvarSlett
  3. Disse så kjempegode ut så de skal nok prøves.

    Stargirl

    SvarSlett
  4. Enkelt og kjempegodt!
    Sist jeg laget dem var jeg sløv med målene, og antakelig ble det for mye smør.. det ble katastrofe.. hehe. Men vi spiste halvparten allikevel ;-)

    SvarSlett
  5. Melkebakkels er dødsgode!!! Alle liker dem, store og små :-)

    SvarSlett
  6. Laget disse gor mange år siden, men mins å huske jeg hadde melisglasur på,men veldig usikker?

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :