Sider

onsdag 15. september 2010

Feststemt <3

Det lades til bursdag i heimen. Det har vært ønske om å legge ut meny og oppskrifter, og det skal jeg greie.

12 stk 9 –åringer i vårt ikke altfor store hus, men det skal gå greit <3 Der det er hjerterom er det husrom. Festbuffet er bestilt, og festbuffet blir det. Noe er allerede laget ferdig, alt er handlet inn, og i morgen er den store “lagedagen”. 9-åringen har fridag fra skolen i morgen, så det blir i tospann alt skal gjøres. Det betyr at det er dobbelt så hyggelig, men tar dobbelt så lang tid ;-)

Buffeten skal inneholde “fingermat”. Og “fingermat” according til ei jente på 9 år om noen få dager, betyr at det skal være smått og ha cocktailpinne i seg. Da er det nemlig veldi stas. 100 plastikk-pinner av typen cocktailsverd er innkjøpt (og 150 sånne normale i tre, men de ville hun ikke snakke så mye om..)

Buffeten består av følgende:

- Innbakte pølser
(Lager vanlige, rundstykkedeig og grillpølser, skjærer så opp i biter og setter i en pinne i hver bit)
- Minimini pizza med skinke.
Lager bittesmå pizzabunner i morgen, forsteker dem, som fredag får fyll på seg og stekes. Cocktailpinner i disse, sier du? Antakelig vil bursdagbarnet sette pinner i disse også, ja…)
- Miniburgere
Kjøpte små burgerbrød fra Rema 1000, og lager små burgere av vanlig kjøttdeig. Jepp – pinne i!
- Kjøttboller.
Kjøttboller er allerede laget og skal bare varmes og stikkes med pinner.
- Små kyllingklubber
Er innkjøpt, skal bare stekes i ovnen. Ingen pinne i disse..antakelig..
- Tacoalibi.
Fylte tortillalefser deles opp i mindre biter og får en pinne i seg. Usikker på denne, ser for meg at alt renner ut… Kan bli noe vi voksne prøver å få i oss underveis.

Tilbehør: Baguettskiver og et stort fat med grønnsaker og dip. Et par dip’er, tacosaus og noe jeg må komme på i farta.

Mye mat, sier du kanskje, men det blir ikke SUPERMASSE av hvert slag, og som sagt så er det meste allerede gjort og skal bare varmes på dagen.

Kakebordet blir ganske moderat. Sjokoladekake, krydderkake, gele og godis. Det får holde. Og den evinnelige godteposen utgår hos oss – ingen får med godtepose hjem. Men de får med en kopi av CD’n bursdagsgjengen danser til underveis, og så får de med et grillspyd i tre med gelegodis på. Altså bare noen få ting… Jeg hater når ungene kommer hjem med en halv kilo godteri etter en bursdag – hva er poenget, liksom?

Skal ta bilder, og i håper at i morgen kommer det et superinnlegg.. hoho..

God natt!!

2 kommentarer:

 1. Høres ut som en super bursdag! Lekker meny, og moro at bursdagsbarnet selv vet hva som ønskes av mat da:) Flink du som disker opp mye spennende. Takk for tips, og ha en fin dag:)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg kom i feststemning på morrakvisten. He-he.
  Dette blir en kuuuul bursdag.Skal legge meg den menyen bak øret. (Rart utrykk :)
  Er fullstendig enig med deg ang. snop. Tull og tøys er det. Tror ikke det er snopeposen barna husker igjen fra en bursdag.
  Gleder meg til å se bilder.
  Lykke til!
  Hilsen krykkja.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :