Sider

torsdag 2. september 2010

Magi!

I vårt hjem, som i så mange andre hjem med barn, så har vi hatt til tider heftige diskusjoner med ungene om skjermtid. 14 åringen mener at “alle” andre har fri tilgang til alt som handler om skjerm, og at det kun er oss som er lusne nok til å sette begrensninger.

I vår ble det store scener med en guttunge som satt pal og ikke greide å gjøre NOE annet enn å ordne på PC’n.  Dermed ble det gjort sånn at dagene ble PC-frie, og han ikke har nett-tilgang før etter kl 18. Tv er også en ikke-ting før kl 18 (dersom det ikke er noe heeelt spesielt).Da rekker han også å gjøre lekser etter skoletid, og blir ikke stresset av alt som skjer i det store www.

Og i ettermiddag hente det noe mystisk, han satt på rommet sitt og leste! Han har alltid vært glad i å lese, men etter at PC’n tok over, så har bøkene fått støve ned og biblioteket ble et ikke-sted. Men i dag leste han i en tykk bok, og selv nå etter at nett-tilgangen er åpen igjen, så leser han fremdeles!!! I en bok!!! Det er ren magi.

Mens jeg laget middag satt faktsik begge barna, på hvert sitt rom, og leste!!!!! Jeg kjente litt på den følelsen, og alle konflikter fra i vår var som blåst bort, og for en gangs skyld følte jeg at vi har gjort noe riktig ved å sette begrensninger for skjermbruk. Det er ikke det at jeg synes at internett er noe herk, tvert i mot er jeg fan av internett brukt på riktig måte, men noen ganger må man også gjøre andre ting.
Skal innrømme at det tok litt tid før de, eller spesielt den eldste, skjønte at det gikk an til å gjøre andre ting enn å bruke skjerm og at det var helt greit. Men nå er det altså likevekt.

Dette leser han i dette øyeblikk:

untitled

Moralen? Moralen må være at magiske ting kan skje når man tør å sette grenser! :-)

Veldig harmonisk i heimen i dag, altså! :-D

1 kommentar:

  1. Så flott!
    Vi sliter litt med det samme her.... Men de to første ukene av sommerferien hadde vi total tv og data stopp. Ingen av ungene fikk se på tv. Og for en forandring etter noen dager med surmumling. Ungene aktiviserte seg selv, gikk ut og lekte uten å bli bedt om det og det var minimalt med krangling. Så jeg tror nok vi må innføre en regel om tv seing her igjen ;)

    Og eldstemann på 10 har også begynt å lese bøker i løpet av sommeren :)

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen <3 :